BPW

Lesz eső?

Főként az Alföld területén fokozódott a vízhiány, és a héten is csak elvétve lehet némi csapadékra számítani, pedig az őszi vetések fejlődéséhez nagy szükség lenne a meleg mellett a nedvességre is – áll az OMSZ előrejelzésében.

Bővebben: Lesz eső?

A BPW AGRO Drive begyűjtötte a legrangosabb európai díjakat

A BPW-Hungária Kft. a német BPW Bergische Achsen KG, a vontatott futóművek európai piacvezető gyárának 100%-os leányvállalata, a BPW csoportban a mezőgazdasági futóművek és egyedi tengelyek specialistája. A vállalat termékportfóliója kiterjed a tengelycsonkokra, egyedi tengelyekre és a komplett Tridem-futóművekre vázzal együtt, beleértve a rugózást és a beszerelt fékberendezést akár 30 tonna terhelésig. Több mint 1.500 dolgozó vesz részt Magyarországon a kiváló minőségű és műszakilag igényes tengelyek és futóművek gyártásában. A mezőgazdasági vontatmányok futóműveinek fejlesztése, gyártása és értékesítése világszerte közvetlenül a BPW-Hungária Kft.-n keresztül történik. Az értékesített tengelyek közel 95%-át export piacokra szállítja, Európa összes jelentős mezőgépgyárával kapcsolatban áll.
 

Közös a siker: folytatódik a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport együttműködése

Újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB Pénzügyi Csoport és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ). A 2017-ben aláírt első, majd a 2018-ban megújított együttműködési megállapodás tapasztalatai egyértelműen igazolják, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése.
 

Még több tiltás

Idén is megritkította a felhasználható növényvédő szerek számát az Európai Bizottság – írja az Agrárszektor.hu. 2019-ben 12 új növényvédelmi hatóanyag használatát engedélyezte az Európai Unió, ugyanakkor 45 forgalmazását rövid határidővel megszüntette, ezek között szerepel a dikvát és a tirám is.
 

Rendezni kell a drónos permetezést

A drónokra vonatkozó uniós jogszabály hatályba lépése után a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) sürgetni fogja a jogharmonizációt, hogy a magyar szabályok is lehetővé tegyék a drónos permetezést.
 
 

Újra több új traktor

Kerekes traktorokból 2018 szeptemberéig 15 százalékkal többet vásároltak a vállalkozások, mint egy évvel korábban.
 

Megháromszorozta árát a petrezselyem

A Budapesti Nagybani Piacon a 8. héten egyes hüvelyes zöldségféléket átlagosan 6-13 százalékkal alacsonyabb áron kínáltak a megfigyelt héten, mint egy évvel korábban: a hazai száraz fehérbab 620, a száraz tarkabab 660, a Kanadából importált lencse pedig 420 forint/kilogramm volt.
 

Így állatható meg a sertésfertőzés

Csökkentheti a sertésfertőzések terjedését egy magyar fejlesztésű, uniós támogatással létrejött diagnosztikai eljárás. Az 553 millió forint összértékű projekt 337 millió forint támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében.
 

Szingapúrba újra mehet sertés

A szingapúri Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően ismét lehetővé vált a magyar vállalatok számára a sertéshús és nem hőkezelt sertéshúskészítmények Szingapúrba történő kiszállítása.
 

Járvány estén sincs országos kiviteli korlátozás

A thai hatóságokkal kötött megállapodás értelmében a jövőben egy esetleges hazai madárinfluenzajárvány esetén kizárólag a fertőzött területről származó baromfitermékekkel szemben vezetnek be korlátozásokat a távol-keleti országban.
 

Nagyot estek az almaárak

A belföldi termesztésű almafajták 2019 4. hetében az egy évvel korábbinál alacsonyabb termelői áron kerültek forgalomba a Nagybani Piacon.
 

Holnap kezdődik a PREGA!

Közeledik a PREGA, a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás. 2019. február 19-én és 20-án, több mint 100 előadó mutatja be a precízós gazdálkodás legújabb megoldásait többek között a talajművelés, a növényvédelem, a tápanyag-kijuttatás, az öntözés és a térinformatika területén.
 

Újra nyitott a forrás erdészeknek

2019. február 1-jétől ismét igényelhető az erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló (fiatal erdők ápolása) támogatás – figyelmeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
 

Szerdától AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO-n!

Hazánk agráripari csúcsrendezvénye január 23-26.között várja az érdeklődőket a HUNGEXPO Budapesti vásárközpontban!
 

Megjelent a Haszon magazin márciusi száma!
Megjelent a Haszon magazin márciusi száma!